Ľubomír Hudačko Rôzne

Čakajú nás vyššie ceny niektorých lístkov MHD? TAKÁTO je reakcia prešovského dopravcu

Pripravované zmeny nebudú podľa slov hovorcu mať žiadny vplyv na fungujúci benefit bezplatnej dopravy pre prešovské deti, mládež a seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú nás vyššie ceny niektorých lístkov MHD? TAKÁTO je reakcia prešovského dopravcu
Zdroj: Erik Wittner

Cestujúci prešovskou MHD sa majú dočkať noviniek. Momentálne napríklad prebieha schvaľovací proces zmien, ktoré sa budú týkať očakávaného zavedenia platby kartou priamo v autobusoch MHD.

„Pôjde o doposiaľ najvýraznejšie zjednodušenie nákupu cestovných lístkov,“ uviedol pre Prešov24 hovorca DPMP Vladimír Tomek.

Podľa našich informácií sa v kuloároch tiež hovorí o tom, že ceny niektorých lístkov môžu byť vyššie. Zaujímalo nás, či sa majú meniť ceny za 60-minútový lístok na 1 euro a 30-minútový na 80 centov.

Výška zľavy

„Dopravný podnik mesta Prešov pripravuje aj zmenu tarify, ktorá by mala byť jednoduchšia a prehľadnejšia. Jednou z noviniek bude napríklad aj výška zľavy pri zľavnenom lístku s časom platnosti 30 a 60 minút. Kým doposiaľ suma predstavovala 40% zľavu, po novom bude polovičný lístok zľavnený oproti základnému cestovnému až o 50%,“ uviedol hovorca všeobecne.

Pripravované zmeny nebudú podľa jeho slov mať žiadny vplyv na fungujúci benefit bezplatnej dopravy pre prešovské deti, mládež a seniorov.

Zachované rovnako ostanú všetky ceny časových predplatných cestovných lístkov.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM