Rôzne

Taký im môže závidieť aj Prešov: V Humennom je novinka, pri kaštieli majú FOTOPOINT

Fotopoint je tvorený z oceľových profilov sto krát štyridsať centimetrov a osadený je do betónového lôžka. Nachádza sa pred vstupom do kaštieľa.

Ilustračný obrázok k článku Taký im môže závidieť aj Prešov: V Humennom je novinka, pri kaštieli majú FOTOPOINT
Zdroj: Mesto Humenné

Jedna z najnavštevo­vanejších a najfotografova­nejších pamiatok v Humennom sa stala miestom pre „photopoint“ – obľúbenú a najvyhľadávanejšiu lokalitu s možnosťou najkrajších záberov. Mesto Humenné o tom informuje na svojej webstránke.

Ide o priestor, kde si každý môže vyhotoviť spomienkovú fotografiu.

Na tej humenskej sa v pozadí vyníma humenská pýcha – renesančný kaštieľ.

„Photopoint je tvorený z oceľových profilov sto krát štyridsať centimetrov a osadený je do betónového lôžka. Nachádza sa pred vstupom do humenského kaštieľa za kamennými lavičkami, aby si aj návštevníci s menšou výškou a najmä detičky mohli sadnúť, prípadne postaviť sa do rámu,“ ozrejmil Milan Kuruc, riaditeľ Technických služieb mesta Humenné.

Tvar písmena H

Modrý stojan v tvare písmena H má vo vrchnej časti umiestnený názov Humenné.

Konštrukcia, jej návrh a výroba bola realizovaná v plnej réžii zamestnancov Technických služieb mesta Humenné v rámci projektu Mesto kultúry 2024.

„Veríme, že každý Humenčan, návštevník i turista bude mať vo svojom archíve fotografiu práve z tohto miesta,“ dopĺňa humenská samospráva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM