Aktualizované Krimi

Nebezpečná nehoda na východe, zranilo sa osem ľudí! Jedno z áut patrí ministerstvu

Zrážka troch vozidiel si vyžiadala osem zranených.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná nehoda na východe, zranilo sa osem ľudí! Jedno z áut patrí ministerstvu
3
Galéria

K nebezpečnej nehode troch áut došlo v utorok 2. apríla večer na ceste I/19 medzi obcami Košický Klečenov a Svinica (okres Košice-okolie). Po náraze skončili všetky tri vozidlá mimo cesty.

Počas dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty obojsmerne neprejazdný, informovala košická krajská polícia.

Čo sa stalo?

Podľa doterajších zistení vodič s vozidlom zn. BMW v smere od Košického Klečenova pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a nesprávne predchádzal iné vozidlo. V protismere pritom narazil do auta zn. Škoda Superb a zároveň aj do vozidla zn. VW Golf, ktorého vodič smeroval do Svinice. V troch vozidlách bolo spolu osem ľudí.

8 zranených

„Štyri osoby sa nachádzali vo vozidle zn. VW, z nich podľa predbežnej lekárskej správy tri osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do sedem dní a jedna osoba zranenia, ktoré si predbežne vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnos­ti,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

V škodovke sa zranila jedna osoba s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti minimálne tri mesiace. Traja ľudia z vozidla zn. BMW utrpeli ľahké zranenia.

Auto ministerstva

Alkohol ani u jedného vodiča nebol zistený. Úsek cesty bol úplne sprejazdnený po takmer siedmich hodinách.

Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s nehodou začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Akou mierou prispeli k vzniku dopravnej nehody jednotliví vodiči vozidiel, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

V jednom z vozidiel, ktoré sa zrazili, bol štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Marek Eštok. Potvrdilo to samotné ministerstvo s tým, že išlo o vozidlo vo vlastníctve rezortu. Na to, že účastníkom nehody bol aj Eštok, upozornil denník Korzár.

„Motorové vozidlo BMW je vo vlastníctve MZVEZ SR. V čase nehody sa v ňom nachádzali tri osoby, pričom jednou z nich bol štátny tajomník MZVEZ, ktorý sa vracal z pracovného rokovania na Mestskom úrade (MsÚ) v Michalovciach,“ uviedol komunikačný odbor rezortu diplomacie. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je podľa ministerstva možné poskytnúť viac informácií.

Zrážka troch vozidiel pri Svinici si vyžiadala osem zranených
3
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM