Ľubomír Hudačko Kultúra

PRVÉ info o Dňoch mesta Prešov: V určitom čase bude aj sedenie PRIAMO na ceste Pešej zóny

Kultúrna scéna sa pripravuje na Dni mesta Prešov, ktoré Park kultúry a oddychu v spolupráci s mestom ponúknu od 20. do 23. júna 2024.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ info o Dňoch mesta Prešov: V určitom čase bude aj sedenie PRIAMO na ceste Pešej zóny
Zdroj: Mesto Prešov

PKO sľubuje veľkolepý program s koncertami, tanečnými vystúpeniami a zábavnými aktivitami.

„Pripravený program je zostavený z hudobných a tanečných hviezd zo Slovenska aj z Čiech. Uvidíme Katarínu Knechtovú, víťazku Česko Slovenskej SuperStar Terezu Maškovú či Le Payaco, taktiež projekt Fíha Tralala s novým programom. Okrem nich tiež kúzelník Gabi,“ pripomína prešovské PKO.

Okrem tradičného programu budú podujatia aj v Krajskej galérii v Prešove, Krajskom múzeu v Prešove a kluboch Christiania a Wave.

Sedenie na ceste

„Tento rok vyskúšame pilotnú verziu podujatia, ktoré bude používať len zálohovateľné poháre, ktoré zabezpečuje partner podujatia. V rámci dní mesta pre návštevníkov pripravujeme netradičné sedenie v gastrozóne. V určitých časoch sa po uzatvorení pešej zóny pre autobusy a dopravné prostriedky vytvorí sedenie priamo na ceste, ktoré prinesie netradičnú atmosféru a zážitok všetkým, ktorí zavítajú na toto podujatie,“ vysvetľuje ďalej PKO zaujímavosť.

Atraktívna bude tiež tombola, ktorá je určená všetkým, ktorí budú aktívnymi účastníkmi podujatia. Umiestnenie pódia bude pri Konkatedrále sv. Mikuláša.

Festivalové mestečko

„Dramaturgia tohto roku je pripravená tak, aby si každý v programe našiel to svoje. Cieľom bolo vytvoriť pestrý, kvalitný a multižánrový festival. Každý deň bude zameraný pre inú cieľovú kategóriu. Historické centrum premeníme na festivalové mestečko plné hudby, tanca, vôní, jedál a atmosféry. Sme radi, že sa k tejto vízii rozhodli pripojiť aj prešovské kultúrne organizácie a kluby, ktoré budú dopĺňať program na pódiu tak, aby si každý mohol vybrať to pravé pre seba," dodala riaditeľka PKO Barbora Rusiňáková.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM